Meres Nemzeti Tehetseg Kozpont Hu

  1. Magyar

Folyamatba ágyazottan, a képzés két kontaktnapja között a résztvevők saját intézményükben megvalósítják az online mérést, tapasztalatot szereznek az eredmények reflektálásában, feltérképezik az iskolai tehetséggondozó gyakorlatba való beépíthetőségét. A második kontaktnap során az online mérési eredmények hasznosíthatóságának, a különböző célcsoportok számára történő prezentálásának metodikájának megismerése mellett a magyarországi tehetségsegítő hálózat országos és helyi szereplőinek azonosítására, a lehetséges kapcsolódási pontok meghatározására kerül sor. A képzés során a résztvevők portfóliót készítenek, melynek részei: a mérés lebonyolításának dokumentálása (mérési jegyzőkönyv, 2 oldal), a tapasztalatokra történő reflektálás (2 oldal), intézményi kapcsolati háló (megadott szempontok alapján, 3 oldal terjedelem). Értékelési szempontok: fogalmak szakszerű használata, az online mérőeszközök megfelelő alkalmazása, az eredmények adekvát felhasználási módjának meghatározása, tapasztalatok több szempont alapján történő reflektálása, kapcsolati hálóterv illeszkedése az intézményi és területi sajátosságokhoz.

Magyar

Az Internet Explorer jelenleg nem támogatott. Kérjük, használja az általunk javasolt böngészők egyikét:

A program tartalmának rövid ismertetése: A köznevelési törvény az intézmények és pedagógusok alapvető feladataként határozza meg a tehetségek felismerésének és kiteljesedésének segítését, a tehetséges tanulók nyilvántartását. Az iskolai személyre szabott támogatás, az intézményi tehetséggondozó programok tanulói igények szerinti alakítása szempontjából is kulcsfontosságú, hogy a pedagógusok számára megfelelő információk álljanak rendelkezésre tanulóik erősségeiről. A tehetséggondozás első és legfontosabb lépése ily módon, hogy a kiemelkedő képességet mutató tanulók azonosítása megtörténjen, ebben segíti az intézményeket és a pedagógusokat a Tehetségek Magyarországa projektben kifejlesztett, a Nemzeti Tehetség Központ által működtetett online csoportos mérési rendszer, melynek használatára biztosít felkészítést a folyamatba ágyazott továbbképzés. A tehetségazonosítás csoportos, online megvalósítására történő felkészítés első kontaktnapján a tehetségmodellek és a tehetségazonosítással kapcsolatos elméleti háttér áttekintésére kerül sor, a résztvevők megismerik az online pedagógiai mérések hazai és nemzetközi tapasztalatait, az adaptív tesztelés előnyeit.

meres nemzeti tehetseg kozpont hu filmek meres nemzeti tehetseg kozpont hu tv

A tanúsítvány kiadásának feltétele: részvétel a továbbképzés legalább 90%-án, valamint portfólió készítése és megfelelt minősítése. A képzés kontakt alkalmai interaktív képzői előadás, egyéni és csoportos munka alapján valósulnak meg, a nem kontakt szakaszban a résztvevőket a képző online tutorálással segíti. Az előírt tartalmi követelmények: A résztvevők ismerik a tehetség fogalmát, tudományos modelljeit, a tehetségazonosítás kihívásait, gyakorlatait; az online mérés szerepét a tehetségazonosításban, az online mérés lebonyolításának módszertanát, a komplex tehetségazonosítás eszközeinek típusait. Képessé válnak online mérés lebonyolítására, az eredmények értelmezésére és felhasználására; az intézményi sajátosságoknak megfelelően a tehetséggondozás szempontjából területileg releváns szereplők beazonosítására, a saját intézmény kapcsolati hálójának megtervezésére. Az ismeretek számonkérésének módja: Ellenőrzési mód: portfólió készítése. A részvevők a megoldott feladatok tapasztalatainak felhasználásával portfóliót készítenek az alábbi elemekkel: 1) mérési jegyzőkönyv a hallgató saját iskolájában megvalósított online mérésről (legalább 2 oldal terjedelemben); 2) online mérés lebonyolításának tapasztalatait tartalmazó önreflexió (legalább 2 oldal terjedelemben); 3) a tehetséggondozás kapcsolati hálójának megtervezése az intézményi és a területi sajátosságoknak megfelelően, a területileg releváns szereplők beazonosításával (legalább 3 oldal terjedelemben).

Az értékelés szempontjai: • A képzés során megismert fogalmak szakszerű használata. • Az online mérőeszközök megfelelő alkalmazása, az eredmények adekvát felhasználási módjának meghatározása. • Az online mérés lebonyolításának tapasztalatai a reflexióban több szempont alapján (előkészítés, megvalósítás, visszajelzés, eredmények és felhasználásuk) is megjelenítésre kerülnek. • A kapcsolati hálóterv illeszkedése az intézményi és területi sajátosságokhoz. Formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1, 5 sortávolság, 2, 5 cm-es margók. A portfólió benyújtandó az utolsó továbbképzési nap végéig elektronikusan vagy papír alapon. A portfólió minősítése: nem felelt meg vagy megfelelt. A jelentkezés feltételei: – iskolai végzettség: egyetem és/vagy főiskola; A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 3. számú melléklete alapján tanító vagy tanári vagy szociálpedagógus vagy fejlesztő pedagógus vagy iskolapszichológus vagy gyógypedagógus munkakör betöltésére jogosító szak.

nem jellemző A továbbképzés ismeretanyaga kötődik-e valamely valláshoz, világnézethez? A továbbképzés időbeni megszervezése, és a jelentkezés módja: Munka- és pihenőnapokon kerül megvalósításra a képzés (délelőtti és délutáni időszakban). Részvételi díj összege: – Minimum: 50000 Ft – Maximum: 100000 Ft Részvételi díjon felüli egyéb költségek: A továbbképzés helyszíne(i): Minőségbiztosítási összefoglaló:

  • TehetségKapu
  • Meres nemzeti tehetseg kozpont hu http
  • A tehetségazonosítás folyamata, mérőeszközei és eredményei a Magyar Templeton Programban | tehetseg.hu
  • Meres nemzeti tehetseg kozpont hu 2
  • Z tech elektromos kerékpár akkumulátor program
  • Csütörtökön a park ban pdf letöltés 2020
  • Meres nemzeti tehetseg kozpont hu 2017
February 16, 2022
adózás-örökölt-ingatlan-eladás-után-2017